luni, 23 februarie 2009

Criza financiara

De anul trecut in America incepeau sa vada efectele crizei financiare. Oamenii ramaneau fara case, locuri de munca, se sinucideau ca bezmeticii, iar romanasii nostri radeau, cantau... parangelie.
Treptat criza a cuprins tot globul. Pana mai ieri Japonia era infloritoare, Australia era la moda printre emigranti, Emiratele Arabe si in special Dubaiul se falea cu bogatiiele si bogatii sai, azi auzi doar falimente, sinucideri, demisii... recesiune, criza.
Las Vegas-ul orasul cazinourilor si jocurilor de noroc azi e istorie... Marele magnat Donald Trump, miliardarul, investitorul, vedeta tv... etc, care era considerat un guru al imobiliarelor si investitiilor, definitia succesului in afaceri a inceput sa-si scada din investitii, chiar si dandu-si demisia din funcia de conducere, alaturi de fica sa Ivanka, de la compania Trump Entertainment Resorts, care detinea un cazino in Las Vegas.
Dupa efectele crizei financiare globale, dupa ce recesiuinea economica a inceput sa afecteze si Australia, chiar si Japonia cu avantul sau, a venit si randul Europei. Treptat companiile au inceput sa-si diminuieze numarul de angajati, au inceput demisiile, chiar falimentele. Marile companii mai ales cele din sectorul bancar au intrat in ceea ce numim CRIZA FINANCIARA.
Rusii care se credeau Dumnezei pe pamant datorita banilor avuti s-au trezit cu micsorarea numarului de miliardari la mai putin de jumatate din acestia. Bine, ca eu nu-i plang pe acestia... ca sa fim seriosi banii pe care ii aveau erau din INGINERII FINANCIARE.
Imi place acest cuvant "inginerie"... Azi nu se mai vorbeste de escrocherii, furturi sau alte asemenea... se zice INGINERIE FINANCIARA. Cu alte cuvinte ma intreb, sa nu le mai spunem hotilor ca ar fi hoti ci toti sunt ingineri? Oare toti au si politehnica facuta?
Dar sa nu uitam de subiectul nostru numit CRIZA FINANCIARA.
Incet dar sigur aceasta a cuprins si Romania. Cu toate ca acum vreo 2-3 luni in urma toti erau preo0cupati doar de inavutirea proprie si paranghelii. Sincer, si acum e cu inavutirea, dar nu mai e asa pe fata...
Acum 2-3 luni Baselu iesea si ne spunea noua, poporului, ca este bine, ca acesta criza nu ne va afecta, ca... vrajeala de asta. Da ma, criza e o tangentiala... Acum tot el impreuna cu dom' Boc vin si ne spun ca ar fi criza si trebuie sa strangem cureaua. Si Geoana la fel... In campanie electorala toti promiteau ca in Romania va curge lapte si miere, lefurile vor creste cu 50%, ne vor da, ne vor face, dar acum cauta sa ne ia, ca vezi tre' sa trangem cureaua.
Alt personaj aparte e "Razboicul Luminii" sau Ioana d'Arc al Romaniei care pana zilele trecute se lupta cu toti, si facea, dregea... azi are gura mica. Iar Steaua lu' Gigi Becali straluceste doar in sufletele suporterilor caci are "interzis" in careul galactic si select al celor cu bani.
Dar cred eu ca noi romanii suntem fericiti. E criza, nu e criza, romanul e fericit.
Mai nasol cand vin facturile, dar pana atunci el chefuieste, scrie poezii, face poze...
Ce munca ma? Romanul s-a nascut poet! Esti nebun? Te-ai tampit? Sa muncim?
Nebunule care esti!
------------------------------------------------
Pentru ca facem diferenta!

Niciun comentariu: