luni, 23 februarie 2009

Ha ka laca ciki cea...

Paranghelia romanilor...
Bre' dom'le e criza... e criza financiara...
Poate ve-ti spune ca stiati deja. Da, unii stiu, altii au sa afle, altii stiau dar ne vindeau noua gogosi de alea 3 la 10 lei, ca la oferta ca la noi nu vine criza... Acum ca si-au vazut burtile prin parlament, stai asa ca a venit criza. Si toate care au fost promise acum nu mai sunt valabile caci e CRIZA.
Off... Aaa... Incep si eu sa ma crizez de atata criza.
Pe de alta parte parca ma bucur pentru "baietii destepti" cares-au imbogatit peste noapte, mai ales pentru cei din imobiliare. Bravo tata, la mai mare!
Un om inteligent este Porumboiu din Vaslui. A investit in industia alimentara in mare parte si acum ii este cald. De cand e lumea si pamantul oamenilor le era foame... Masina? Nu, ca pot merge pe jos. Dar de mancat trebuie sa mananc, ca sa fac fata problemelor, sa fac fata crizei... Chiar si cand e bucurie trebuie sa mamanc. Parerea mea strict personala e ca domnul Porumboiu are ceva bun in cap.
Pana acum cateva luni vedeam marile companii, marile banci se bateau pe investitii, cote de piata, extinderi... azi dau faliment, se inchid de tot sau partial, unele care aveau o prezenta masiva in ceantrele istorice urbane / in centrele marilor orase azi se retrag. Multe companii straine care isi anuntasera intrarea pe piata romaneasca cu surle si trambite azi anunta ca ba vor crea nuclee si nu mai fac o expansine teritoriala.
Toti acesti oameni, investitori, unii consacrati, au uitat un singur lucru... PRUDENTA.
Uite Mital Steel era infloritoare. Acel indian cu locasul in Anglia care cumpare pana mai ieri totul, megea dupa principiul Divide et impere - Dezbina si cucereste si avand si un context favorabil atunci, nimic de zis, a inceput sa cada. Expansiunea sa majora la nivel mondial astazi e istorie, multe din fabricile sale au inceput sa se inchida, sa se vanda. Adica el vrea sa vanda, dar nimeni nu cumpara. Toti acum sunt foarte foarte prudenti si tin banii la saltea... daca au, ca daca nu au... sanatate...
Acum, mai nou Brigitte Bardo de Romania, care a ajuns ministrul Turismului, vrea sa faca ce n-a vazut nici Papa de la Roma. Sa fie Romania o super destinatie turistica balneara e foarte interesant si dupa umila mea parere e ok, ar atrage bani la buget, tara ar inflori. Dar stau eu si ma gandesc cu ce vin ei turistii? Se teleporteaza? Da, e grea intrebarea, la care eu nu am raspuns. Poate imi zice doamna Udrea. Doamna cu pricina, va zic eu, ea poate orice. Daca a putut lua ea atatia bani de la buget in actualul context economic, va face din Romania pitoreasca un nou Hawaii, Insulele Virgine, iar din Carpati mai ceva ca Alpii.
Ce ne trebuie atata infrastructura? Strainii ca vor sa vina in Romania sa vina cu elicopterele sau sa puna mana de la mana sa-si faca strazi.
Ce ne trebuiesc profesori? De ce sa le marim salariile? Lasa dom'le dupa... Dupa ce? Dupa usa?
Intrebari peste intrebari si un singur raspuns la toate de ce-urile. Pentru ca facem diferenta!

Niciun comentariu: